Čitaj mi!

Moja dedovina

Počinje obnova dedovina u srpskim selima!

Šta će nam TV ekipa Milana Popovića (ranije serijal "Zadnja kuća, Srbija") u vreme pandemije ponuditi posle prošlog serijala prepunog slika napuštenih seoskih kuća i okućnica? Logično - masovnu obnovu dedinih i bakinih kuća širom Srbije uz jasnu poruku serijala Moja dedovina - nije kuća na prodaju!

RTS će petkom uveče pokazati kako izgleda kad se ujedine i slože braća, kumovi, sestre, komšije, kolege i prijatelji da pomognu da se obnovi nečija dedovina.

Radnja prve epizode se odigrava u selu Đurinac kod Svilajnca gde jedan od najboljih mladih pesnika Balkana Stefan Lazarević neće dopustiti da se sruši koliba pokojnog dede i za 4 dana će uz pomoć serijal Moja dedovina od napuštene kuće napraviti prvu umetničku dedovinu u Srbiji, a na kraju će seoskim atarima "zagrmeti" zvuci koncerta sa preko 10 izvođača!

Nije kuća na prodaju - stajaće pred kapijom, a ovo je prva u nizu epizoda u kojima domaćini sa Milanom Popovićem pokušavaju ponekada nemoguće. Pomoć ovog TV serijala domaćinu je 6 prosečnih plata, a njegov zadatak je da uz pomoć najbližih ljudi za samo 4 dana dedovinu spase od propasti i da joj novi sjaj.

Da li nas je pandemija naučila da dedovinu na selu ne bi trebalo ostaviti u parlogu, napuštenu, da se ruši i propada, jer će kad-tad zatrebati? Da li je pandemija korona virusa stvari odjednom okrenula u korist srpskog sela? Od pre godinu i po počela je masovna potraga za vikendicama i kućama na selu, a surova istina bila je da su mnogi zapustili svoje dedovine na selu i da bi im sada dobro došle u ovo neizvesno doba.

Ovaj atraktivni TV serijal će u 55 minuta svakog petka u 21.00 na RTS1 pokazati svu moć sloge i rada, jer sa malo novca će akteri ponekada činiti čuda bez obzira da li je napolju 40 stepeni ili grad i oluja prekidaju radove.
 

 

Moja dedovina Moja dedovina

Autor:
Milan Popović

Pred vama će od zapuštenih i uparloženih seoskih domaćinstava nastajati dedovine sa novim sjajem. Pred kamerama će "od babe nastajati devojka"- gledaćete kako se za 4 dana sa samo 6 prosečnih plata (koje domaćinu donosi ekipa serijala) obnavljaju dedovine širom Srbije. [ detaljnije ]