Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika biće dr Boris Milosavljević, viši naučni saradnik Balkanološkog instituta, dobitnik "Nagrade grada Beograda" za društvene i humanističke nauke za knjigu "Beogradski rodoslovi", o kojoj ćemo razgovarati.

 

U Kulturnom dnevniku beležimo početak 14. međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldoks", koji će na više beogradskih lokacija prikazati preko 100 filmova. Otvoriće ga film "Fejt i Branko", rediteljke Ketrin Hart u prostoru amfiteatra ispred "Muzeja Jugoslavije".

Kulturni centar Beograda u svojim galerijama predstavlja tri nove izložbe. "La Divina proportione", Marije Dragojlović. "Remix", Izvanrednog Boba i "Duh je taj koji sebi gradi telo", grupnu izložbu fotografija koju je priredila umetnička direktorka galerije "Artget", Milena Marjanović.

Naša ekipa predstaviće i dvodnevnu manifestaciju „Dani cincarske kulture", u organizaciji Centra za jezik i kulturu Cincara Balkana "Moskopolje", koja se održava u "Biblioteci grada Beograda".

U emisiji ćemo govoriti i o predstojećim 55. "Mokranjčevim danima" u Negotinu.

Rečju i slikom posetićemo "Muzej kašika" u ruskom gradu Nitvi, koji godišnje privuče pažnju 15000 posetilaca, a u kojem se mogu videti primerci primenjenog dizajna iz 80 zemalja sveta.

urednik Vladimir Petrović
montažer Damjan Paunković
realizator Ernestina Gligorijević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]