Čitaj mi!

Beležnica profesora Miškovića

U petoj epizodi nakon susreta s Janketićem koji ga je prepoznao Boško počinje da sumnja da postoji vremenska kapija i da su se zato njih dvojica sreli u magli.

U beležnici Boško proučava priču o čoveku koji je na Magliču izvodio čudne rituale kojima su prizivani događaji iz prošlosti. Hari se u Beogradu sreće s Jelisavetom, koja mu je poslala mejl.

Oni se poznaju još iz sedamdesetih, kada je Hari saznao za profesora i pozvao ga u goste zajedno sa suprugom. U flešbeku iz 1969. godine saznajemo se da je Jelisaveta, nakon upoznavanja s Veljom, upravo njega posetila na poslu i zatražila njegovu pomoć.

Boško odlazi na Maglič ali usput doživi trovanje hranom što ga sprečava da ostane u Kraljevu kod žene kod koje je odseo. Jelisaveta mu javlja da joj je obijen stan...

Uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković-Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić... i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Reditelj: Miroslav Lekić

Scenaristi: Kosta Peševski, Radoslav Lale Pavlović, Đorđe Milosavljević