Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Počela je zaštita više od 200 skulptura pod zaštitom UNESK-a, koje čine jedinstvenu postavku u parku u Aranđelovcu. Tim povodom gost je Tanja Vićentijević, kustos Narodnog muzeja kome je 2020. povereno staranje nad ovim dragocenim kulturnim nasleđem.

 

Sa slavnim baritonom Plasidom Domingom razgovarali smo u Beogradu, pre koncerta na Tašmajdanu. Prenosimo i atmosferu sa nastupa.

U SANU je najavljen program za sledeću sezonu, a saznajemo i koliko je odmakla digitalizacija Miroslavljevog jevanđelja.

Jesenji deo 18. Beogradskog festivala igre počeo je nastupom kompanije "Magi Maren" u Ateljeu 212.

Dodelom nagrada najuspešnijim učesnicima, završen je 8. Novi tvrđava teatar festival u Čortanovcima.

Premijera digitalno restaurisanog filma "Leto je krivo za sve" (1961) u režiji Puriše Đorđevića održana je u Jugoslovenskoj kinoteci.

Vodimo vas u Pariz u kome je sve spremno za zamotavanje Trijumfalne kapije po zamisli Kristoa, poznatog vizuelnog umetnika.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Damjan Paunković