Čitaj mi!

Kredenac Mome Kapora

U Beogradskoj hronici danas gledajte,

Šta do sada znamo o vakcinama protiv korone i njihovim nuspojavama. Da li je to znanje dovoljno da bismo mogli sigurno da odlučujemo o trećoj dozi. Zašto nam je uopšte potrebna treća doza u borbi protiv pandemije i ko može i bez nje, odgovara Radan Stojanović, profesor farmakologije.

Autobus na liniji 707 u Zemun Polju vukao je sinoć ženu kojoj su vrata priklještila ruku. U emisiji istražujemo kada će sva vozila gradskog prevoza dobiti kamere koje će vozačima omogućiti da vide sva vrata i tako sprečiti nesreće na stanicama.

Pojedine ulice u Kaluđerici ponovo plivaju u fekalijama. Ima li spasa od izlivanja kanalizacije u ovom delu grada?

Saznajte i ko kontroliše privatne dnevne boravke za učenike nižih razreda. Kako su registrovani, da li u njima rade prosvetni radnici, koliko su deca bezbedna?

Kredenac - neki su odrasli uz njega, neki su ga viđali kada piju čaj kod bake, a ima i onih koji ga nikada nisu videli. U Beogradskoj hronici saznajte kako ga je opisao rečima, a kako slikom književnik, slikar i novinar Momo Kapor. Njegova supruga će nam predstaviti izložbu slika priča i predmeta iz života čuvenog književnika. U gostima nam je Ljiljana Kapor.

Emisija počinje u 17.25, na RTS 1. Urednik i voditelj Ana Manojlović.