Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Povodom srpske premijere dokumentarnog filma "Pejzaži otpora" na festivalu Beldoks, gošća Kulturnog dnevnika je rediteljka Marta Popivoda.

 

U Galerijskom prostoru Narodne biblioteke Srbije otvorena je izložba "Sećanja iz pepela - Narodna biblioteka Srbije 1941-2021" povodom 80. godišnjice od uništenja srpskog nacionalnog bibliotečkog fonda u Drugom svetskom ratu.

Vodimo vas i na novu izložbu u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti kojom se obeležava vek i po od rođenja Jovana Dučića, akademika, pesnika, diplomate i zadužbinara.

Premijerom predstave "Čudo svetog Georgija" počinje festival "Teatar na raskršću" u niškom Narodnom pozorištu.

Slikom idemo na solistički koncert pijaniste Stefana Đokovića u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine i na "Letnji plato" Biblioteke grada Beograda čiji je gost pisac Goran Gocić.

Govorimo i o arhitektonskom dragulju argentinske prestonice, kafiću "El Molino" u Buenos Ajresu, koji će uskoro biti otvoren nakon višegodišnje rekonstrukcije.

Urednik Maja Milić
Realizator Marko Šotra
Montaža Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]