Čitaj mi!

Jutarnji program

U ovoj emisiji, neke od tema o kojima govorimo su:

Kako je kavijar postao nadaleko poznat, zašto je i kada bio hrana siromašnih, zbog čega je srpski kavijar bio jedan od najcenjenijih i koji je danas najskuplji kavijar na svetu - odgovore na ova i druga pitanja saznaćete za oko pola sata, ali i na izložbi "Kavijar" u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu.

Kada govorimo o trećoj dozi vakcine, zaključak bi mogao da bude: da šta god da izaberete nećete pogrešiti. Ako i ima nedoumica za sve koji ovih dana planiraju da se vakcinišu, pokušaćemo da ih u narednim minutima razrešimo posle pola 8.

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na osnovu potpisanog Memoranduma "Za lepšu školu", Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica - dronova za osnovne škole. Više o tome posle jutarnjeg dnevnika.

Na banke se ljute i bogati i siromašni u celoj Evropi. Prvi zbog štednje, ostali kada se zadužuju i plaćaju usluge. Banke tvrde da su im klijenti partneri, a kada će to za njih reći građani? O aktuelnim temama u bankarstvu pričamo posle 9 sati.

Naša gošća posle pola 10, se na jedinstven način već nekoliko godina bavi rehabilitacijom osuđenih lica kroz umetnost i inovativne zatvorske prakse. Danas nam predstavlja novi projekat koji je radila u Okružnom zatvoru u Novom Pazaru.

Međustranački dijalog o izbornim uslovima ulazi u završnu fazu, kada je reč o dijalogu koji se odvija bez evropskih posrednika. Juče je u Skupštini održan još jedan sastanak, a za narednu nedelju najavljen je i finalni sporazum. Da li će do njega i doći narednih dana, Dragana Ignjić razgovara sa predstavnicima stranaka posle 10.

Na samom kraju emisije najavljujemo Muzičko-scenski događaj na otvorenom "Opera na vodi" koji organizuje Belgrade Waterfront u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković a pred kamerama će biti Bojana Marković