Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U petak, 3. septembra u "Vili Stanković" u Čortanovcima počinje novo, osmo izdanje ambijentalnog pozorišnog festivala "Novi tvrđava teatar". Festival će otvoriti premijera "Život se sa mnom mnogo poigrao", prema romanu Davida Grosmana. Kompozitorka ove predstave je jedna od naših najangažovanijih i najnagrađivanijih autorki pozorišne muzike, Irena Popović Dragović, koja je gošća Kulturnog dnevnika.

Četvrti Kaleidoskop kulture u Novom Sadu je svečano otvoren u Kreativnom distriktu i trajaće pet nedelja, kao uvertira u 2022. godinu, kada će grad postati Evropska prestonica kulture.

U Modernoj galeriji u Budvi, u Starom gradu, otvorena je izložba "U Pigmalionovom vrtu" Predraga Peđe Miloševića, akademskog slikara iz Beograda.

Promovisan je novi album "Volume 1" niškog džez kontrabasiste Nenada Vasilića, koji predstavljamo u Kulturnom dnevniku.

Predstavljamo i novu knjigu Karla Uve Knausgora, "U leto" koja zaokružuje njegovu potragu za odgovorom na pitanje šta je to što život čini vrednim.

Vodimo vas u rusku Volgogradsku oblast, u Muzej ruskih bajki, gde su tradicionalne bajke oživljene u jednoj raskošnoj porodičnoj kući, pretvorenoj u muzej. 

Urednik emisije Ana Tasić
Realizacija Sanja Redžić
Montaža Marija Aranđelović

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]