Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Dodeljene su nagrade na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Na beogradskom Ušću je počeo tradicionalni festival Bir fest. Predstavljamo knjigu "Noćna projekcija", Ota Horvata. Vodimo vas u špansku pećinu Ardales u kojoj su istraživači otkrili pigment star 65 hiljada godina.

 

Kompozitor Marko Nikodijević, potpisuje partituru opere "7 smrti Marije Kalas" Marine Abramović. Dve premijere dela - u Parizu 1. septembra i Atini 20. septembra, povod su za razgovor u Kulturnom dnevniku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Marko Šotra
Montažer Mladen Milošević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]