Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac Nikola-Kolja Pejaković uspeo je da izgradi i status kultnog autora srpskog bluza. Nastupom u Promenadi u Novom Sadu započinje mini turneja ovog svestranog umetnika koji je gost Kulturnog dnevnika.

 

U Kulturnom dnevniku govorimo o memorijalnoj izložbi koju je povodom obeležavanja 80. godišnjice ustaškog masakra počinjenog nad Srbima u Prebilovcima u Atrijumu Narodnog muzeja pripremio Muzej žrtava genocida.

Ekipa Kulturnog dnevnika bila je na otvaranju letnje scene Beogradskog dramskog pozorišta, čiji rad je započet predstavom "Demokratija" Josifa Brodskog u adaptaciji Slobodana Obradovića i Veljka Mićunovića koji potpisuje i režiju.

U emisji govorimo o "Lovefestu" koji je počeo u Vrnjačkoj banji.

Vodimo vas kroz postavke ovogodišnjeg 58. Oktobarskog salona, koji se odvija pod sloganom "Sanjari 2021".

Predstavljamo Vam novi roman jednog od najplodnijih i najpoznatijih srpskih književnika u Mađarskoj, Petra Miloševića, pod nazivom "Trik-roman".

Slikom vas vodimo na londonski Vest End, gde je posle restauracije otvoreno najstarije pozorište u tom delu grada, Druri Lejn, čiji je vlasnik slavni kompozitor i dirigent Endrju Lojd Veber.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator erna Gligorijević
Montažer Damjan Paunković

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]