Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Povodom 165 godina od rođenja Nikole Tesle u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti organizovan je okrugli sto sa temom "Od talentovanog dečaka sa Balkana do genija planetarnih razmera" koji prati i nedavno otvorena izložba. U Novom Sadu počeo festival "Tesla Global Forum 2021" na kojem su dodeljena specijalna priznanja.

U okviru BELEF-a večeras će Malom pozorištu "Duško Radović" biti premijerno odigrana predstava "San letnje noći" Vilijama Šekspira, u režiji Davida Alića.

U okviru memorijalne kulturno-sportske i humanitarne manifestacije "Petrovdanski dani" u Srebrenici održano je književno veče na kojem je svoje stvaralaštvo predstavio pisac Vladimir Kecmanović, a o životnom putu, književnom delu i diplomatskoj karijeri Jovana Dučića govorio je Slaviša Pavlović.

U okviru ciklusa "Večeri na Kosančiću - pisac u Biblioteci" koji organizuje Narodna bibliteka Srbije svoja dela u nastajanju, ali i dosadašnji književni opus predstaviće pisac, profesor i prevodilac Zoran Živković.

O novom romanu Đorđa Sibinovića "Plač mačke Božije" literarnom omažu Goranu Paskaljeviću, u "Reči kritike" govori Vesna Trijić.

Vodimo vas u Rim gde je nedavno završena obnova srca Koloseuma, najvećeg amfiteatra iz doba rimskog carstva.

Gost Kulturnog dnevnika je pisac Aleksandar Gatalica, koji je nedavno objavio novu knjigu "Dvadeset peti sat".

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Boško Novaković
Realizator: Maja Mandić