Читај ми!

Суперхероји медијске писмености - Медијске наочаре 2-18

Охрабрен знањима из медијске писмености које је стекао пишући домаћи задатак, тинејџер Јован се размеће својим вештинама демонстрирајући лош утицај медија на појединца, прецизније показујући свој утицај путем снимљених информација на формирање мишљења једне бундеве о нездравости кишнице за раст и развој бундева. Јована је забринута због вести о куци која се заглавила у метроу.

А Милева ради на фином подешавању Медијских наочара - изума помоћу кога се открива: како информације које медији пласирају могу деловати истинито а у ствари нису, зашто начин на који се пласирају вести утиче на примаоца информација, због чега често видимо само оно што желимо да видимо, како се лакше идентификујемо са једном жртвом а често велики број жртава игноришемо.

Испробавајући Милевине Медијске наочаре, Јована разоткрива многе психолошке механизме које користе медији када желе да остваре свој утицај на појединце и групе.

ТВ серија "Суперхероји медијске писмености" се састоји из играних, анимираних и документарних сегмената. Намењена је деци и младима, али и општој популацији. Дакле, и дигиталним урођеницима као и дигиталним досељеницима.

Милева - Борка Томовић
Јована - Доротеа Ђанетаки
Јован - Лука Пешић
Уредница серије: Јелена Мицић
Сценариста и редитељ: Илија Гајица