Читај ми!

Суперхероји медијске писмености - Медијска писменост 1-18

У Милевину радионицу за поправку дигиталних чудеса, свакодневно после школе долазе помало наиван и смотан, али простодушан Јован и његова другарица, тинејџерка модерног облачења, срдачна и бистра Јована.

Јован је жртва своје медијске неписмености. Милева му, уз помоћ свог поузданог робота Раденка приређује праву медијску превару, сличну оној коју је чувени редитељ Орсон Велс, 1938. године приредио слушаоцима радио таласа. После Милевиних, Јованиних и Раденкових објашњења, иако емотивно уздрман, Јован добро разуме значење појма и важност стицања вештине медијске писмености. Уз све то, Јован је принуђен да чује и здраворазумске савете своје бабе и њене мудре пријатељице како да не остане "дигитални магарац". Али, осим Јована, и други тинејџери одговарају на њихова бројна питања о томе шта су медији, коју врсту медија користе, да ли се и колико критички односе према садржајима које примају, а колико су одговорни за оне садржаје који сами шаљу и деле.

ТВ серија "Суперхероји медијске писмености" намењена је деци и младима, али и општој популацији. Дакле, и дигиталним урођеницима као и дигиталним досељеницима.

Милева - Борка Томовић
Јована - Доротеа Ђанетаки
Јован - Лука Пешић
Уредница серије: Јелена Мицић
Сценариста и редитељ: Илија Гајица