Студио 6 – Велвети и пријатељи

Београдски бенд Велвети настао је крајем новембра 2013. године, као потреба окупљених музичара да одају почаст Луу Риду, који је преминуо 27. новембра 2013.

Velvet Underground настао је средином 60-их година прошлог века, и сматарали су их једним од радикалнијих бендова тог времена. Када су почели да наступају са моделом Нико као певачицом и Луом Ридом, новим месијанским песником, променили су рокенрол заувек. Први албум, Velvet Underground (1967) постао је и остао прекретница у савременој историји музике. На том албуму су неке од њихових најбољих песама и скоро све ће бити изведене у интегралном облику у Студију 6, уз неколико песама које су касније настале и уз неколико Ридових уметничких дела.
Велвети су:
Дејан Утвар (бубњеви - Казна за уши, Аутопарк, Eyesburn), Владислав Рац (вокал и бас гитара - ККН), Милорад Ристић (вокал и гитара - Darkwood Dub), Никола Берчек (вокал и гитара - Аутопарк).
Певачи:
Катарина Јовановић, Ана Софреновић, Тома Грујић, Ања Ђорђевић, Владимир Коларић, Борис Младеновић, Милица Митић, Ђурђа Станковић, Страy Догг, Ана Ћурчин
Гостујући музичари:
Соња Лончар (клавир), Филип Крумес (виолина)