Повратак звездама-Златни дебитанти

Неке чињенице су неоспорне. Једна од њих је, да спорт не зна за границе и да лако уклања сваку препреку на путу ка људима, без обзира у ком делу света ти људи живе и којим језиком говоре.

Међу љубитељима спорта има и старијих, има и млађих. Програмски архив РТС-а, прве подсећа а другима даје прилику да сазнају шта се у спорту дешавало у време када су били мали или можда још и нису били рођени.

Ова емисија посвећена је успесима рукометне репрезентације некадашње Југославије, са посебним освртом на тријумф на Олимпијским играма у Минхену (1972), где су освојили златну медаљу.

До финала такмичења на Олимпијади , када су победили селекцију Чехословачке, најбољи рукометаши Југославије, славили су и у свим дуелима који су претходили тој златној завршници-против екипа Јапана, Америке, Мађарске, СР Немачке и Румуније.

О тој медаљи за памћење, пред камерама ТВ Београд говорили су они који су је и освојили-рукометаши Милан Лазаревић, Бранислав Покрајац, Хрвоје Хорват, Ђорђе Лаврнић и Абас Арсланагић.

Олимпијске игре у Минхену су друга олимпијада на којој је одигран рукомет, и то само мушки турнир. Први пут је рукомет (мушки турнир) одигран на Олимпијади у Берлину 1936. године, након чега је уследила пауза дуга 36 година. Први женски рукометни турнир на Олимпијади, одржан је у Монтреалу 1976. године.

Уживајте у спортском времеплову!

Редитељ Мића Милошевић, произведено 1973. године