Моја дедовина- 1.емисија

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије.

ТВ аутор Милан Поповић (раније Задња кућа, Србија) са својим тимом покушаваће немогуће сналазећи се "слободним балканским стилом". Дужност домаћина је да обезбеди „мобу" - помоћ пријатеља, кумова, рођака и комшија.

План расподеле буџета (материјал, намештај, поправке, дневнице специфичних мајстора и сл.) често се отме контроли, па је свака епизода борба за себе и борба која траје до последњег момента.

Серијал има за циљ да људе мотивише да после пандемије обнове своје дедовине на селу, јер је у протеклом периоду свако ко је имао село и сачувао дедовину имао где да се склони и са породицом проведе мирније дане. Промоција рада и слоге је још један од задатака овог пројекта Јавног сервиса. 

Иза сваког кандидата требало би да стоји јака породична прича и прича о дедовини, јер испред сваке декине и бакине куће, треба да стоји табла Кућа није на продају.