Нови почетак-7.емисија

Седма акција подршке новом животном почетку, Засавица

Екипа емисије "Нови почетак" имала је изазован и тежак задатак - да пронађе слободне куће за породицу која је изразила жељу да нови живот започне у Засавици, најпопуњенијем селу у Србији.

Љубавна прича актера наше седме емисије, равна је онима из љубавних романа - Ненад Беломарковић и Милица Чулибрк из Мачванске Митровице, били су пар током својих тинеџерских година. Међусобне разлике у том животном добу, довеле су до прекида везе. Путеви су им се раздвојили, основали су своје породице, добили децу... Деценију касније, Миличина мајка "кумовала" је поновном сусрету Милице и Ненада. Љубав се поново пробудила и данас овај бивши-садашњи пар, након само годину дана новог забављања има и дете.

Милица и Ненад су се на конкурсу Министарства за бригу о селу (Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије) изјаснили да би желели да се настане у селу Засавица.

Ово место је познато као једно од најпросперитетнијих у нашој земљи - крај обилује пашњацима, тамо се производи и најскупљи сир на свету (сир од магарећег млека) и одгаја јединствена сорта свиња - "мангулица".