Медаље за живот-Скок у нови живот-Дејан Јокић

Водимо вас на тромеђу Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, тачније у село Јамена, чије постојање датира још из римског доба.

У својој бурној и болној историји Јамена је неколико пута уништавана и обнављана, а у новијој историји село је страдало два пута - 1943-ће када су усташе за два дана брутално убиле 2.500 цивила и Јамену спалиле, а 2014-те године Сава је потопила ово небрањено питомо сремско место са око 1000 становника.

У Јамени живи наш стрелац параолимпијац Дејан Јокић, момак рођен у вредној и честитој породици која тренутно обрађује око 400 хектара земље, своје, али више оне узете у закуп. Као и сви момци којима је, у том делу Срема не баш квалитетна земља све, и Дејан, заједно са братом Слободаном, помаже оцу Јови.

Међутим, судбина се грубо поиграла, али то Дејана није поколебало. Иако је са тешком повредом кичме постао особа са инвалидитетом некадашњи фудбалер и страствени ловац нови смисао живота пронашао је у стрељаштву.

Освајач је сребрне медаље на европском шампионату у Београду 2018. године, а са колегама Драганом Ристићем и Здравком Савановићем је већ годинама екипно неприкосновен на старом континенту, али и на планети.

Дејану Јокићу, најмлађем члану стељашке репрезентације стручњаци предвиђају трофејну каријеру, а оно што је карактеристично је то што осмех скоро никада не силази са његовог лица.