Тв лица..као сав нормалан свет-Мети Камбери

Мети Камбери је до 2013. био неписмен, а онда је 2020, када је имао 19 година писао роман „Град бола“, за који је врло брзо штампан други тираж.

Дан у Нишу почео је у насељу у коме станује његова мајка која није прочитала роман јер је неписмена и живи од сакупљања секундарних сировина, а Мети је говорио о насељу у коме су живели раније које личи на фавеле, о томе како је као мали почео да проси, о хранитељској породици из које памти само батине и о дому у коме се његов живот променио захваљујући педагогу.

И управо је Емилија Ђуровић, заслужна што је заволео књиге, што данас препоручује Ремарка и говори о филозофима, а у њеном дому, у коме се Мети осећа као код куће, говориће како је изгледао њихов први сусрет, како је за само неколико година његов живот потпуно промењен и како ће приход од продаје књиге искористити да упише Педагошки факултет да би једног дана помогао некој другој деци као сто је Емилија помогла њему.

Ово је само део приче коју је написао Мети Камбери који свој живот пореди са животима јунака књиге "Ловац на змајеве" и који је имао снаге да свој пут промени.

Ауторка Тања Петернек Алексић