Цват липе на Балкану, 12-13

Шта се догодило са сестрама Салом 20 година после Другог светског рата?

Серија „Цват липе на Балкану" је снимљена по трилогији Гордане Куић и хронолошки се надовезује на први роман „Мирис кише на Балкану", по којем је такође снимљена серија.Радња серије „Цват липе на Балкану" смештена је у поратни Београд, од 1945. до половине 60-их година. То је прича о породици Кораћ која покушава да сачува традиционалне вредности, али и да се прилагоди новом времену. Серија прати одрастање Инде Кораћ, њену младост, пријатељства и љубави.

На дочеку Нове 1964. године, Ланин судар са стварношћу оставиће тежак утисак на Инду и Рину. Страни дипломата Хусеин, са којим се Лана виђала, је ожењен. Разочарана Лана одлази у Лондон да тамо покуша да нађе богатог младожењу. Рики се враћа из Њујорка и са Инди одлази на летовање у Дубровник, где среће Душана. Нина и Рики, безуспешно покушавају да Инди нађу момка. Први пут у животу, Нина и Рики се растају без сваше, а после обиласка Сарајева, Рики одлази у Њујорк где и умире.

Улоге тумаче: Наташа Нинковић, Весна Станојевић, Војин Ћетковић, Слободан Ћустић, Раша Буквић, Паулина Манов, Невена Ристић, Тијана Чуровић, Јаков Јевтовић, Маријана Пејатовић, Наташа Марковић, Предраг Смиљковић, Нина Јанковић, Дубравка Стојановић, Вања Милачић, Александар Срећковић, Бранка Пујић, Дара Џокић и други. Редитељ је Иван Стефановић, а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.