Пси лају ветар носи, 10-11 прва сезона

Хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном, контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда.

Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу.

Прошао је цео дан откад је Слађан долазио по паре, а од Ставре ни трага ни гласа. Нико не зна где је нестао, ни када се враћа. Нема Мике, нема Ставре, већ помишљају да се нешто чудно дешава..
А сви га траже. Долази и Теча, нуди нову робу. Телефон звони - зове Виолета. Ставра као да је у земљу пропао...
Храна све чешће виђа лепу Циганчицу. Почиње да се заљубљује у њу.
У кабинету Стојкета Гладиоле су "банкари". Ту је и Радојица, представљен као Гладиолин нови партнер. Гладиола би да извуче паре, а Радојица да нађе Мику, свог будућег зета. Међутим, и једном и другом планови падају у воду...
За то време у кући Ставрића, Ставру проналазе у замрзивачу, залеђеног. Креће акција спашавања и одлеђивања, а трудницу Рафаелу затичемо у стану адвоката Ушкета. Делује као да јој је он нешто више од правног заступника.

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други.
Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић.
Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.