Цват липе на Балкану, 9-13

Шта се догодило са сестрама Салом 20 година после Другог светског рата?

Серија „Цват липе на Балкану" је снимљена по трилогији Гордане Куић и хронолошки се надовезује на први роман „Мирис кише на Балкану", по којем је такође снимљена серија. Радња серије „Цват липе на Балкану" смештена је у поратни Београд, од 1945. до половине 60-их година. То је прича о породици Кораћ која покушава да сачува традиционалне вредности, али и да се прилагоди новом времену. Серија прати одрастање Инде Кораћ, њену младост, пријатељства и љубави.

Сусрет Инде и Синише у Дубровнику, претвориће се у разочарење, када га буде видела са Љубинком и схвати да су њих двоје у вези. Рики жели да се врати у Америку код Кларе. Пре одласка среће Душана и сазнаје да се он и Смиљка разводе. Индина другарица Рина преживљава драму јер сазнаје да су је родитељи целог живота лагали и да је заправо њена права мајка, жена која у њиховој кући ради као слушкиња.

Улоге тумаче: Наташа Нинковић, Весна Станојевић, Војин Ћетковић, Слободан Ћустић, Раша Буквић, Паулина Манов, Невена Ристић, Тијана Чуровић, Јаков Јевтовић, Маријана Пејатовић, Наташа Марковић, Предраг Смиљковић, Нина Јанковић, Дубравка Стојановић, Вања Милачић, Александар Срећковић, Бранка Пујић, Дара Џокић и други. Редитељ је Иван Стефановић, а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.