Цват липе на Балкану, 8-13

Шта се догодило са сестрама Салом 20 година после Другог светског рата?

Серија „Цват липе на Балкану" је снимљена по трилогији Гордане Куић и хронолошки се надовезује на први роман „Мирис кише на Балкану", по којем је такође снимљена серија. Радња серије „Цват липе на Балкану" смештена је у поратни Београд, од 1945. до половине 60-их година. То је прича о породици Кораћ која покушава да сачува традиционалне вредности, али и да се прилагоди новом времену. Серија прати одрастање Инде Кораћ, њену младост, пријатељства и љубави.

Инда и Рина у позоришту гледају Синишу Соколовића у улози Ромеа. Инда од Лане сазнаје са ким је Синиша у вези.

У стан Кораћевих стиже чудо технике из Америке-фрижидер, поклон од Кларе и Рики, што изазива свађу са Грдићима. У Њујорку, Клара и Пол се свађају због његове женидбе, и Рики је немоћна да тај сукоб реши. У Индин живот, изненада, поново се враћа Синиша Соколовић.

Улоге тумаче: Наташа Нинковић, Весна Станојевић, Војин Ћетковић, Слободан Ћустић, Раша Буквић, Паулина Манов, Невена Ристић, Тијана Чуровић, Јаков Јевтовић, Маријана Пејатовић, Наташа Марковић, Предраг Смиљковић, Нина Јанковић, Дубравка Стојановић, Вања Милачић, Александар Срећковић, Бранка Пујић, Дара Џокић и други. Редитељ је Иван Стефановић, а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.