Бисер Бојане, 4-4, први циклус

"Бисер Бојане" је савремена, романтична акциона комедија. Прича почиње у Београду и Трсту а завршава се на Ади Бојани где уз низ комичних ситуација, испреплитаних породичних прича, долазимо до разрешења љубавних проблема младог Ђорђа, лекара и љубитеља природе и птица и Лоле студенткиње, заљубљене у море и кајт, као и давно прекинутог односа оца и сина...

Улцињски полицијски инспектор Рајко на све начине покушава да ухвати Николу за којег је уверен да негде крије украдене дијаманте.

Матија, син бившег Николиног партнера, на све начине покушава да дође до тих дијаманата и киднапује Николиног сина, Ђорђа. Пред Николом је сада велика дилема - како да спаси сина и ослободи се притиска који над њим праве криминалци. За све то време одвија се романса између Ђорђа и Лоле, кћерке инспектора Рајка.

Улоге тумаче: Милутин Мима Караџић, Славен Дошло, Вања Ненадић, Младен Нелевић, Мира Бањац, Христина Поповић, Андрија Милошевић, Дубравка Дракић, Емир Ћатовић, Оливера Бацић, Андреа Мугоша, Никола Шоћ, Влада Керкез, Ана Сакић, Душан Ковачевић, Момо Пићурић, Воја Кривокапић, Миодраг Крстовић, Енвер Петровци и многи други.
Редитељ: Милан Караџић
Сценариста: Владимир Ђурђевић