ТВ лица: Ведрана Рудан

Ведрана Рудан је дочекала Тању Петернек у кући у Ријеци и први пут дозволила снимање на месту где настају њене књиге које су бестселер међу читаоцима у бројним земљама у којима су преведене, али и постављене на позоришне сцене.

Разговор је почео у врту на видиковцу са кога се пружа поглед на море уз интересантну причу о томе како је њен супруг пронашао кућу, а њој препустио све везано за мајсторе и адаптацију.
Ведрана Рудан удобно смештена у кућу какву је одувек желела, почела је причу о одрастању у сиромаштву и животу у 28 квадрата, о несрећном детињству у најбогатијој општини у Југославији, где су она и сестра имале по један пар ципела, о искрености којом је написала аутобиографију Плес око сунца, не штедећи друге али ни себе у причи о мршавој девојчици коју види и данас и које јој је жао. У искреној исповести говорила је о малобројним људима које воли и који се могу набројати на прсте једне руке, о обрачуну са оцем, о првом браку и насиљу у породици, али и о миру који је пронашла уз супруга са којим је 30 година и о томе како данас за себе може да каже да је срећна жена.
Аутор Тања Петернек Алексић

реприза, 14.05 у 05:05 и у 13:05