Аутопортрет: Предраг Ејдус

У разговору са гостима и у преплитању личног и професионалног, емисија Аутопортрет доноси нова сведочанства најеминентнијих стваралаца.

Гост емисије Аутопортрет је један од најзначајнијих глумаца Србије и некадашње Југославије - Предраг Ејдус. Још од када је пре више од пет деценија открио глуму, Предраг Ејдус са много посвећености гради ликове за које се публика везује а критика памти и то у позоришту, на филму и телевизији. Предраг Ејдус је посвећен и дисциплинован глумац који одбија да се сврста у један фах и зато, у потрази за новим изазовима, бира најразличитије улоге.
Гост Предрага Ејдуса је Вида Огњеновић, редитељка са којом сарађује од почетка своје каријере, која га одлично познаје лично и професионално и која је две улоге написала имајући у виду баш Предрага Ејдуса. Ејдус је у госте позвао и глумца Бранка Цвејића са којим је освајао аматерске а затим професионалне сцене широм Југославије, редитеља Егона Савина, чије је представе играо више од десет година, и младе колеге Хану Селимовић и Мирослава Дамјановића који је глуму завршио у класи Предрага Ејдуса. У емисији ће говорити и глумци Ирфан Менсур, Никола Ристановски и редитељ Бранислав Мићуновић.
Уредник Културно-уметничког програма Небојша Брадић
Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста Тамара Барачков
Редитељ Милица Солдатовић Микић

Реприза 1.10.2021. у  10,55