Читај ми!

Студио 6: Уме ли контрабас да пева?

ГГоран Костић и Милош Вељковић - на контрабасу и клавиру, представиће музичко стваралштво за контрабас, у периоду од класицизма до савремене музике.

Горан Костић је ванредни професор камерне музике на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и некадашњи соло контрабасиста Симфонијског оркестра у Берну, Камерног оркестра у Инголштату и Београдске филхармоније. Као стипендиста Минхенске филхармоније још 2005. почео је каријеру оркестарског музичара. Једини је српски контрабасиста који је наступао као солиста уз пратњу немачког професионалног оркестра, на три концерта и уз сјајне критике у медијима (Neubrandenbuger Philharmonie, 2012), као и први контрабасиста који је у оквиру фестивала једног од најпрестижнијих европских фестивала, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, одржао солистички реситал (2011).
Милош Вељковић је завршио основне студије у Београду 2004. године, и постдипломске у Кристијансанду, у Норвешкој, као стипендиста Владе Краљевине Норвешке. Остварио је преко стотину наступа, углавном као члан камерних састава, у Србији и иностранству.
Такође се бави примењеном и електронском музиком. Аутор је оригиналне музике за три филма, два позоришна комада итд. Добитник је неколико награда на такмичењима у земљи и иностранству.

Реприза 09. јун у 05:00 и 13:00

 

број коментара 0 Пошаљи коментар