Читај ми!

Планетаријум - Номадска Србија

Номадски камперски караван серијала Планетаријум, ове суботе у другој епизоди, из Сремских Карловаца наставља свој пут авантуре и културе по Србији...

На рути ове епизоде је Срем, у којем на некадашњем римском лимесу, у поду винарије откривамо један од укупно пет оригиналних турских хамама у средњој Европи. 

Открићемо које тајне крију словачка, а које српска соба у кући народног хероја Јанка Челика у Старој Пазови али и где на овим просторима "живи" и шта уме - оригинална белгијска чоколада.

Екипа серијала Планетаријум се задржала и у дворишту најстарије куће у Срему, одакле ће са нама поделити причу о газда Аксентију који је, пре више од једног века прокоцкао чак 60 свиња у Загребу...

"Очекује вас много занимљивог и до сада мање познатог о овом делу Србије. Нисмо заобишли ни последњу српску средњевековној престоницу у Купинову, где смо заноћили са духовима наших предака..." поручује тим серијала "Планетаријум - Номадска Србија" и позива вас да и ове суботе испратите још једну занимљиву епизоду овог несвакидашњег програма.