Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Сведок славе - Брајан Рашић

Отказан концерт Ролинг Стоунса у Амстердаму јер је Мик Џегер ковид позитиван. Светска турнеја 60. година Ролинг Стоунса привлачи још већу пажњу.

Брајан Рашић и Мира Адања Полак
Брајан Рашић и Мира Адања Полак

Брајан Рашић је фотограф кога сам сретала по свету и који је својом камером забележио најзначајније портрете великих музичара као и историју рокенрола.

Светску славу донеле су му ексклузивне фотографије Ролинг Стоунса. Некада Бранислав сада Брајан путовао је са Ролинг Стоунсима, обишао свет на њиховим турнејама и забележио праву ексклузиву њиховог номадског живота.

Фотографије Брајана Рашића где прати Дејвида Боувија, Иги Попа, Ени Ленокс, Ерика Клаптона, Ејми Вајнхаус, Паваротија, заштићене су ауторским правима и велике агенције воде рачуна где год се оне појаве.

У овом разговору Брајан Рашић ми прича занимљиве анегдоте са снимања и како он види данас своју професију.

Обишао је свет, живео је у Лондону, Њујорку а сада по мало и у Београду где је у свој нови дом донео своју колекцију плоча која садржи праве раритете оних музичара које је фотографисао и свега онога што воли да слуша када се одмара између путовања. Од сада ће на путовања кретати из Београда.

Фотографије Брајана Рашића су права историја и белешке једног времена које се више неће вратити. Нити поновити.

Ово је наш други сусрет, а први је био у Лондону када сам га упознала пре више година. Посебно ми је драго да ћу Брајана Рашића сада чешће сретати у Београду.