Читај ми!

Монтевидео, Бог те видео

Седма епизода: "Колика је цене снова"

Нови селектор почиње припреме репрезентације која је састављена од играча "БСК" и "Југославије". Али због недовољне подршке јавности и недостатка новца за путовање у далеки Уругвај, руководство репрезентације одлучује да Бугарској уступи место репрезентације Југославије на првенству у Монтевидеу. Тим поводом заказује ревијалну утакмицу са Бугарском на коју долази цео виђенији Београд.

Вест да је фудбалске репрезентације одустала од светског првенства покренуће акцију сакупљања добровољних прилога у којој учествују сви Чубурци, на челу са газда Рајком и берберином Боћом.

"Монтевидео, Бог те видео"

У главним улогама: Милош Биковић, Петар Стругар, Нина Јанковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Данина Јефтић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Виктор Савић, Милован Филиповић, Михаела Стаменковић, Власта Велисављевић, Тања Бошковић, Миодраг Радовановић Мргуд, Никола Ђуричко, Предраг Васић и многи други.

Прича о формирању и учешћу фудбалске репрезентације на првом светском првенству у фудбалу инспирисана је књигом спортског новинара Владимира Станковића.
Сценарио: Срђан Драгојевић и Ранко Божић
Режија: Драган Бјелогрлић