Читај ми!

Магазин Србија на вези

У Магазину Србија на вези ексклузивне приче из Чикага, Калгарија, Будимпеште и других места широм света.

За нашу емисију говори амбасадор Републике Србије у САД-у, Марко Ђурић о актуелним догађајима у  Вашингтону, у центру светске дипломатије, али и о дружењу са српском заједницом у Чикагу, на концерту највеће звезде са ових простора, Здравка Чолића.

О алтернативној дипломатији, потенцијалу српске дијаспоре, српско америчким односим кроз историју до данас, говори Деско Никитовић, дугогодишњи генерални конзул Републике Србије у Чикагу, а данас успешни привредник у Србији.

О актуелним дешавањима на архитектонској сцени, која ће утицати на будућност нашег живљења и изгледа градова код нас и у свету, у "Београдској недељи архитектуре - БИНА" открива Иван Рашковић,председник Друштва архитеката Београда.

Гошћа емисије је и Морана Ивковић, књижевница из Калгарија, Канаде која представља нову књигу из трилогије посвећене митолошким причама о старим словенским божанствима и древном култу рода.

Водимо вас у Калаз,недалеко од Будимпеште, где су чланови српске самоуправе, за најмлађе становнике покренули, једном недељно наставу на српском језику. Репортажа Снежане Миливојевић.

Музички гости емисије Јулијана Винцан и Марина Арсенијевић и рок бенд Лагана среда.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељка Драгица Гачић.