Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говорићемо о активностима Завода за социјално осигурање. Представићемо и рад Математичке гимназије у Београду. Српска академија Свети Сава из Чикага обележила 20 година постојања.

У последњих неколико месеци потписано је више међународних уговора о социјалном осигурању, који ће олакшати остваривање права из ове области и нашим људима у расејању. Гост емисије Зоран Пановић, директор Завода за социјално осигурање.

Математичка гимназија у Београду
Математичка гимназија у Београду

Математичка гимназија у Београду позната је по резлтатима на такмичењима које постижу њени ђаци. Многи од њих школовање настављају на престижним светским универзитетима. Гост емисије Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије у Београду.

Прослава 20 година рада Академије Свети Сава у Чикагу
Прослава 20 година рада Академије Свети Сава у Чикагу

Српска академија Свети Сава у Чикагу, обележила је 20 година постојања. То је јединствена Српска основна школа, призната у држави Илиноис, у којој се одвија двојезична настава. Из године у годину, све је више ђака. Прилог Александра Жигића.

Сиднеј, Аустралија
Сиднеј, Аустралија

Наши људи у Аустралији труде се да организују свој социјални живот. Окупљања и дружења имају велики значај, нарочито за пензионере српског порекла који настављају да живе у овој земиљи, далеко од отаџбине. Како изгледа живот пензионера српског порекла у Мелбурну, бележи наш дописник Драган Гавриловић.

Српска заједница на југу Француске из године у годину се увећава. Организују се нова удружења и отварају нове школе на српском језику. Из Марсеља се јавља Владан Јочић.

Музички гости емисије Жељко Васић и КУД Свети Сава из Миријева.

Реприза у 02.16 и сутрадан, у четвртак у 13.55 на РТС Свет.

Бобан Ковачевић
Бобан Ковачевић

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Мирјана Раичевић Тасић
Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић.

Драгица Гачић
Драгица Гачић