Читај ми!

Магазин Србија на вези

Ове недеље у Магазину Србија на вези...

Београд ће поново бити свет, у недељу, када ће се тркачи из целе Србије, али и региона и света, окупити на улицама наше престонице, трчећи "Београдски маратон". Гост емисије, Дарко Хабуш, директор "Београдског маратона", као и учесници, тркачи.

Удружење писаца "Седмица" и књижевна заједница "Удружења књижевника Србије", организује "Мајске сусрете писаца дијаспоре", окупљајући књижевне ствараоце, чуваре српског језика и културе, 14. маја у Франкфурту на Мајни. Гост емисије, Радмила Панзаловић, координатор.

Репортажа из Аризоне говори о целодневној манифестацији која окупља Србе и Американце у организацији Фондације "Халијард мисије", чији је циљ да упозна што више људи у целом Свету , како су у Другом светском рату, Срби спасили 500 америчких пилота. Полетање оригиналног авиона који је пре 80 година евакуисао пилоте, пратили су и специјални гости, политичари... Извештава Александар Жигић.

Борба за очување српског културног наслеђа траје годинама. У прилог томе, говори и нова књига "Уништавање и присвајање културног наслеђа", коју за нашу емисију представља академик Драган Симеуновић, један од аутора, овог значајног дела.

За нашу емисију говори и професор Дарко Танасковић, који је имао изузетну прилику да проведе 6 година у изузетној дипломатској мисији при Светој столици у Ватикану. Једини је Србин осим представника цркве, који је разговарао са тројицом папа. Видећете како је он доживео ове, посебне личности, у прилогу, Тамаре Дрезгић.

Музички гости емисије, Весна Димић и Биљана Петковић, и КУД "Димитрије Котуровић".

Уредник емисије, Сузана Гвозденовић Пузовић.

Редитељ, Драгица Гачић.