Читај ми!

Културни дневник: Концерт на Фесту

У Културном дневнику извештавамо са концерта пијанисткиње Валентине Лисице, интернет и јутјуб звезде, као и са отварања изложбе слика и скулптура истакнутих представника наше савремене ликовне сцене.

Представљамо сабрана дела академика Мира Вуксановића. Говоримо о премијерама домаћих филмова у оквиру програма Фест фокус на 50. Фесту. Водимо вас у бечку Албертину на изложбу Едварда Мунка, норвешког сликара јединственог сензибилитета и технике. 

Гост Културног дневника је Бојан Суђић, диригент симфонијског оркестра РТС-а поводом концерта са делима великог Џона Вилијамса на овогодишњем Фесту.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Марко Роксандић