Читај ми!

Бољи живот

Бољи живот је југословенска телевизијска серија снимљена у продукцији Телевизије Београд која је постигла огромну гледаност у бившој СФР Југославији. Представљала је мешавину сапунице, комедије и драме.


Серија има 82 епизоде, као и новогодишњи специјал. Премијерно је емитована у периоду од 1987. до 1991, а после је доживела бројне репризе. Због велике популарности серије направљен је и филм Бољи живот.

У главној улози је петочлана београдска породица Попадић (муж, жена, два сина и кћерка). Они се сукобљавају са свакодневним проблемима у друштву. У улози главног јунака, Драгише Попадића, главе породице Попадић, јесте Марко Николић. Његову супругу Емилију глуми Светлана Бојковић, старијег сина Сашу Борис Комненић, млађег Бобу Драган Бјелогрлић, а кћерку Виолету Лидија Вукићевић.

„Бољи живот” је последња југословенска телевизијска серија. По броју епизода, ово је најдужа серија снимљена у СФР Југославији (82 епизоде). Репризе серије током 1990-их донеле су велику гледаност РТС-у. У фебруару 2007. године, реприза серије била је на трећем месту по гледаности.  

Сценарио Синиша Павић

Режија Михајло Вукобратовић, Александар Ђорђевић