Читај ми!

Магазин Србија на вези

У новој сезони Магазина Србија на вези гости емисије правници, лекари, уметници.... из Беча, Цириха, Берна, Београда говоре како раде, борећи се са новим околностима ,које нам је ковид 19 наметнуо.

Гости у студију:  Др Радивоје Петрикић из Беча, који води међународне адвокатске канцеларије у Бечу и Београду а љубав према родном крају, Јабуковцу у Неготинској крајини и у време пандемије, исказује кроз улагања од најсавременијег санитетског возила ,које је поклон града Беча, до претварања села у варошицу која је пример савременог начина живљења.

Доцент др Маријана Вукићевић, неуролог  и директор Специјалне болнице за цереброваскуларне болести "Свети Сава",највеће болнице у свету за лечење акутног можданог удара,говори о томе како ковид 19 утиче на развој ове болести.

Србољуб Срба Динић музички директор Националног театра "Брауншвајг" у Немачкој, биће гост Магазина, а пред наступ са Гудачима Светог Ђорђа у Скупштини Београда. Са пијанистом Ивом Погорелићем у наступиће 10. октобра у Новом Саду.

О тренутним корона мерама у Швајцарској, из града Винтертура код Цириха извештава Кристина Курбалија.

Водимо вас у Котор - Институт за биологију мора,значајну међународну  научну институцију која представља мост сарадње како са универзитетима у региону тако и у целом свету а где је и званично отворен "Бока акваријум" као помоћ Норвешке владе.

Наша екипа боравила је и на Калемегдану где је започето снимање документарног филма "Српско коло",редитеља Жељка Мирковића  и где је премијерно изведена "Српкиња" у  ношњи с краја 18. и почетка 19. века,  као спој западне и источне културе тога времена.

Музички гости: Невена Живковић,пијаниста и Нина Глигорић, сопран пред извођење мјузикла "Мјузикл у нашем крају" а после недавног рада ове пијанисткиње  са  чувеним Пласидом Домингом.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић