Читај ми!

Велика илузија - Филм као излаз

Пажњу и похвале стекла је запаженим комичним улогама. Да је глумица широког дијапозона доказала је комплексном драмском улогом у психолошком трилеру "Једини излаз", редитељском дебију Дарка Николића. У "Крупном плану" Велике илузије, глумица Анђелка Прпић.

"Биоскоп је место где се филмови најлепше и најбоље гледају и можемо створити све услове да то буде безбедно и сигурно." Тако је редитељ и председник Савета Фестивала ауторског филма Срдан Голубовић, представио 26. издање београдског фестивала који је од 1994. посвећен покретним сликама са другачијим погледом на свет. Говоримо о филмовима главног програма - "Сибир" аутобиографској исповести Ејбела Фераре и "Нови поредак" насилном трилеру о побуни, мексичког редитеља Михела Франка. Због чега би требало погледати филм "Вила" јерменско-руске редитељке Ане Меликјан, из ракурса Сање Милић. У "Премотавању" о четири и по деценије једног од најбољих, не само америчких филмова седамдесетих година 20. века "Лет изнад кукавичјег гнезда" оскаровца Милоша Форамана.

Сандра Перовић и Анђелка Прпић
Сандра Перовић и Анђелка Прпић

У "Контраплану" са прослављеним данским глумцем, међународном звездом Матсом Микелсеном, кога је Европска филмска академија номиновала за најбољег глумца.

Анђелка Прпић
Анђелка Прпић

Аутор и уредник емисије: Сандра Перовић
Сарадници: Јелена Царевић, Селина Ловрен Аксентић, Зоран Јанковић
Реализација: Јована Филиповић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Сандра Перовић
Сандра Перовић