Читај ми!

Зујалица

Иако се често прича о унутрашњој лепоти данашња "Зујалица" бави се оном лепотом која се види. Јер, признајте, лепота нам свима улепшава живот, она је нешто што нас оплемењује мотивише, радује. Део је нашег изгледа, креативности, уметности.

Када је реч о лепоти важну улогу има и фризура. Неговање косе део је културе и личне хигијене, па о томе треба прибавити стручна знања. Фризура на неки начин приказује нашу личност, карактер, преко ње изражавамо ко смо - елегантне даме, бунтовници, принцезе, панкери.

Одлазак код фризера треба да буде део наше бриге о себи, па вас водимо код фризерке која се бави фризирањем деце. Водитељи Зујалице поставиће јој важна питања како о здрављу косе, такони о актуленим трендовима у свету фризура за децу.

Лепота може настати и од сасвим обичних ствари. Сугурна сам да сте некада помислили како неко има предиван, џемпер, како фантастично ткање има неко ћебе, али какве све невероватне украсе од вунице могу да направе чак и деца откриће екипа Зујалице у креативнј радионици Артино. Биће то прилика да сазнате како настају маштовити беџеви, календари и како да неке уобичајене материјале као што је вуна можемо искориситити за развијање маште...

Уметничку лепоту у модерно време можда најбоље симболизује графика. У њој су креативност и техника уједињени. Зујалица открива како изгледа радиоца графике у Дечјем Културном центру Београд где се упознаје све - од скице до графичког отиска, а откривају се и трикови цртачке графичке вештине. Шта је то линорез, бакропис, аква тинта и сува игла сазнаћете у Зујалици од полазника ове радионице.

На филмском платну као и на ТВ екрану често посматрамо нешто лепо. Усталом филм је уметност која се управо и бави спојем лепих речи, сцена, лица, лепе музике и књижевних форми. Зато овом приликом Зујалица представља и филм Кикорики, већ виђено а сви гледаоци моћи ће да се такмиче како би освојили бесплатне карте.

И да подсетимо, млади водитељи Зујалице особито плене лепотом, спољашњом и унутрашњом па је то још један разлог да у суботу 4. фебруара у 9 и 30 будете уз Зујалицу на РТС-у 2. А ако случајно проспустите због домаћег или неке обавезе емисија је доступна на платформи РТС планета као и на Јутјуб каналу Зујалице.

Ову емисију припремила је екипа која се разуме у лепоту и ваша интересовања - уредница Мирјана Поповић, новинарка Јована Р. Николић, млади водитељи Тијана Зилџић, Хана Лакота, Ирена Зоричић, Хана Тасић, Растко Ђинђић, Виктор Мустајбашић, Ђорђе Зоричић, као и сниматељ Бранко Срећковић, дизајнер звука Александар Зоричић, редитељка Сунчица Јерговић, монтажерка Ана Франолић и многи други.