Читај ми!

Пази младост

"Пази младост" је дебатни серијал за младе који је ушао у шесту сезону дебатовања, размене мишљења, анализирања различитих ситуација и проблема. У десетој епизоди поставља се питање да ли право на становање треба да буде загарантовано људско право сваког становника?

Серијал окупља 24 младих дебатера из целе Србије који имају прилику да изразе своје мишљење, ставове и искуства кроз размену аргумената и логичког закључивања. Они дебатују о важним и занимљивим темама као што су културно наслеђе, увођење бесплатног здравстваног осигурања, предузећа младих, гласању онлајн, праву на становање, животној средини.

Дебатно такмичење се одиграло на остацима Римске царске палате Феликс Ромулијана као део обележавања "Дани Ромулијане" где се осам тимова полазника Евроске школе дебате борило за улазак у полуфинале турнира.

Полуфинале и финале дебате су се одржале у Народном музеју града Зајечара. Серијал је реализован уз подршку Делегације Европске уније у Србији и ГИЗ-а, у оквиру кампање ЕУ за тебе. Продукција Art Beat.