Читај ми!

Магазин Србија на вези

У сусрет 12. Конференцији српске медицинске дијаспоре, међународног конгреса лекара који окупља стручњаке најпрестижнијих универзитета и клиника у свету, и наших стручњака из Србије, на Белом двору у Београду, од 16. до 18. јуна 2022. године, гости Магазина Србије на вези су: проф. др Татјана Станковић са Универзитета Бирмингем из Велике Британије, проф. др Зоран Ивановић са Универзитета Бордо из Француске и проф. др Миомир Кнежевић, "Еducell", Словенија.

Будућност регионалне сарадње на свим нивоима, захтева и сарадњу у процесуирању ратних злочина. "Недопустиво је да се предмети не процесуирају када је у питању страдање српског народа", категоричан је гост емисије Драган Палибрк, адвокат кривичар за кога се везује највећи број одбрана Срба од лажних оптужби, а осврћући се на прву оптужницу Тужилаштва за ратне злочине Србије, против четворице хрватских официра, одговорних за масакр 13 цивила, 6 деце, на Петровачкој цести код Босанског Петровца.

Сајам српско словеначке привреде одржаће се у Привредној комори Словеније 6. и 7. јула у Љубљани. За нашу емисију говори Владимир Кокановић, председник Савеза Срба Словеније.

Гост емисије је и Валентина Добрић из Мелбурна, оперска певачица и модни дизајнер.

Музички гости емисије: Невена Живковић, пијаниста Опере Народног позоришта и Ангела Касијани, сопран Позоришта на Теразијама.

Уредник емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељка: Драгица Гачић