Читај ми!

Драмски понедељак: Тегла пуна ваздуха

Изузетне српске глумице - Нада Шаргин

"Драмски понедељак" у јулу доноси циклус телевизијских филмова у којима се појављује једна од најаутентичнијих српских глумица средње генерације - Нада Шаргин. Представићемо вам је у изузетним улогама које је остварила у домену телевизијског стваралаштва.

Као први наслов у оквиру циклуса "Изузетне српске глумице - Нада Шаргин" Редакција драмског и домаћег серијског програма, у понедељак 4. јула на програму РТС 2, приказује телевизијски филм "Тегла пуна ваздуха", снимљен 2007. године по сценарију Милице Новковић у режији Јанка Баљка.

"Тегла пуна ваздуха" је прича о људима који раде у угљенокопу и крај те, све веће, зјапеће јаме која лагано прождире њихово место, они се рађају, заљубљују, умиру.

Њихови обични животи су подређени борби да се преживи у често суровим условима рада, као и готово безнадежним покушајима да се разабере прави пут у усковитланим временима прегрејаних политичких страсти и сваковрсним покушајима манипулација којима су непрекидно изложени.

Па опет, то су људи који настоје да остану усправни и кад посрћу и када не препознају опору, али искрену љубав која им се нуди.

Улоге тумаче: Бранислав Трифуновић, Нада Шаргин, Мирјана Карановић, Иван Јагодић, Слободан Ћустић, Душанка Стојановић, Иван Јефтовић... и други.

уредник циклуса: Марко Новаковић
писац сценарија: Милица Новковић
редитељ: Јанко Баљак
директор фотографије: Веселко Крчмар
монтажер: Горан Митровић
композитор: Илија Влаисављевић Бебец
сценограф: Аљоша Спајић
костимограф: Зора Мојсиловић