Читај ми!

Документарни филм

Прича о Уве Болу

Брушећи свој стил и карактеришући себе као независног филмског ствараоца у Немачкој раних 90-их, Уве Бол никада није могао да замисли живот који ће искусити. (Fuck You All: The Uwe Boll Story, 2018.)

Имао је такву каријеру која га је довела до невероватних успона као што су рад са глумцима оскаровцима и снимање филмова са буџетом од 60 милиона долара, али опет достигао је и најниже ударце када су глумци јавно омаловажавали филмове на којима су радили са Болом или када су се на интернету појављивале петиције од неколико стотина хиљада потписа са апелом да престане да прави филмове.

Ништа од овога није спречило Увеа да настави да снима филм за филмом, створи укупно 32 играна филма, пре него што се повуче и отворио успешан ресторан. Већ култна легенда, Уве Бол остаће заувек упамћен у филмском свету. Неки ће га памтити као модерног Еда Вуда, који је филмове снимао тако лоше, да су испадали добри. Други ће га памтити као плодног филмаша који је дошао из малог града у Немачкој и никада није угрозио свој интегритет док је креирао свој пут у Холивуду.

Режија: Шон Патрик Шаул