Читај ми!

Ексклузивно

Достојанствен одлазак

Растанак од умрлог је тај финални чин одвајања породице од драге особе или члана породице.

Од момента када је Клинички центар Србије уступио Погребним услугама део зграде фармакологије у Делиградској улици у Београду, није учињено много за прихватљив изглед Капеле. Темељна реконструкција Капеле, познатије као мртвачница, урађена је недавно, када смо и били у могућности да и први пут уђемо и то покажемо гледалишту.

Сачувана архива показује како је то изгледало и где су запослени обављали свој тежак и деликатан посао. Камера је то бележила у неколико наврата, слике су сачуване у нади да ће се то поправити, а реконструкција догодити.

Ситуација са епидемијом коронавируса суочила је Капелу са повећаним бројем умрлих и почетком темељне реконструкције, како би се повећао капацитет Капеле.

У обнови Капеле се водило рачуна о породицама преминулих, као и о људима који ту раде. Капацитети су дуплирани, савремена технологија уведена, побољшана је безбедност читавог објекта, како би била у равни са себи сличнима у Европи.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]