Читај ми!

Јутарњи програм

У овој емисији, наше теме биће:

Влада Србије усвојила је крајем прошле године Програм заштите ваздуха у Србији до 2030. године, за који је најављено улагање од 2,6 милијарди евра, од којих је 102 милиона намењено замени најстаријих дизел возила новијим, а право на доделу субвенције имају сви који буду рециклирали аутомобиле Еуро 1, 2 и 3 норме. На тај начин држава жели да субвенционише куповину аутомобила Еуро 6 норме која значајно мање загађује животну средину. О томе после 7.

Савремено ловство се суочава са бројним изазовима међу којима посебно место заузимају климатске промене, губитак биодиверзитета, или појава болести које се са дивљих животиња преносе на домаћу стоку и људе. Док су многе врсте проређене или угрожене, друге су у експанзији, а брзе промене у нашем окружењу компликују газдовање и очување биодиверзитета. О свему томе после пола 8.

Прошло је четврт века од биоскопског приказивања култног филма „Титаник" са Кејт Винслет и Леонардом Ди Капрјем у главним улогама, везујући тада бројну публику за Џејка и Роуз, судбински пар чија се романса догађа и завршава на чувеном, најмодернијем броду предратног времена који 1912. доживљава своје потонуће. Сада 25. година од настанка чувеног наслова снимљеног по мотивима истинитог догађаја, аутори остварења на челу са цењеним редитељем Џејмсом Камероном, доносе пред светску биоскопску публику ремастеризовану верзију филма ТИТАНИК. Како ће изгледати после пола 9.

И на самом крају у госте нам долаи човек који поседује колекцију од чак 400 инструмената из целог света, а готово сваки од тих инструмената има своју историју и своју причу. Зове се Дуле Ресавац, свира 15 инструмената, пише песме, компонује и пева, а недавно му је изашао нови албум "Приче из подсвести" у издању ПГП РТС. Ресавац је наступао на бројним фестивалима у Швајцарској, Аустрији и Италији, а домаћа публика га посебно памти са наступа на "Нишвилу".

Емисију је осмислио и уредио Александар Туцаковић, а водитељка емисије је Гордана Стијачић.