Читај ми!

16. Кустендорф 2023.

У Дрвенграду на Мећавнику је одржан 16. Кустендорф. О Фестивалу који је, данас више него икада, уточиште за ауторе и њихове филмове, о слободи на коју смо заборавили и будућности, говори оснивач Кустендорфа и редитељ Емир Кустурица. Овогодишњи добитник награде "Дрво живота" је академик Душан Ковачевић. О специфичности награде за будуће филмове, говори један од највећих драмских писаца, сценариста, редитељ и књижевник.

Представљамо рецентну италијанску кинематографију и филмове Сузане Никјарели и Паола Вирција. Добитник "Златне палме" Рубен Остлунд говори о филму "Троугао туге". У емисији сазнајте којим темама се, у својим филмовима, баве добитници награда у такмичарском програму, како о Јапану и јапанској кинематографији размишља редитељка Чије Хајакава и како је обележено сто година од премијере филма "Парижанка" Чарлија Чаплина. У Културном дневнику говоримо и о другим догађајима који су обележили 16. Кустендорф.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Бранислав Поповић
Реализатор Марко Шотра

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]