Читај ми!

Културни дневник

Глумац Раде Марјановић, који је својим улогама током деценија био заштитни знак Позоришта на Теразијама је недавно именован за вршиоца дужности директора ове институције културе и тим поводом је гост Културног дневника.

 

 

У Југословенском драмском позоришту премијера представе "Ватре" по драми Марије Веласко, у режији Карме Портачели. Настала у копродукцији нашег позоришта и Националног театра Каталоније из Барселоне, као део пројекта Уније театара Европе.

Дебитантским фгилмом "Куда смо кренули?", редитеља Руслана Федотова у Београду је почиње 4. Фестивал документарног филма ДОК.

У Чачку је, у уметничкој галерији "Надежда Петровић" отворена изложба "Колекција као огледало. Модернизам у делима из Галерије Матице српске" као уводни програм у пројекат "Чачак - Национална престоница културе 2023. године".

Отварањем Позоришног музеја и галерије и премијером представе "Женидба" коју је по Гогољевој драми режирао Јанко Цекић у Зајечару је обележен Дан Народног позоришта Тимочке крајине.

Вече посвећено композитору, академику Властимиру Трајковићу организовано је у Галерији САНУ- представљена је монографија под насловом "Музика‚‚ и одржан концерт његове солистичке и камерне музике.

У Санкт Петербургу је у току изложба 150 реплика радова анонимног, британског уличног сликара, Бенксија.

уредница Оливера Милошевић
монтажер Бранислав Поповић
реализација Сања Реџић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]