Читај ми!

О студији случаја

У вечерашњем Културном дневнику водимо вас у књижару "Делфи", у београдском Студентском културном центру, на промоцију новог романа "The Bodigarд", сатиричара Радивоја Бојичића.

 

Бићемо и на меморијалној изложби наивног уметника Јана Хусарика, у Установи културе "Пароброд". Изложба "Између јаве и сна - Троја и ја", обухвата 55 уља на платну из породичне и приватних колекција, које у већини нису до сад представљене.

Сазнаћете и које филмове можете погледати на "Недељи кинеског филма", која се у сарадњи са Институтом Конфучије, одржава у Етнографском музеју у Београду.

У рубрици "Реч критике", говорићемо о роману "Властелинства", Бојана Васића.

Из света вам доносимо причу о сиријском жичаном инструменту оуд, који је постао део нематеријалне баштине УНЕСК-а. Реч је о инструменту специфичног звука, чистих нота и јединственог, хармоничног звука.

У госте нам долази историчар уметности и кустос Мирослав Карић, добитник награде "Лазар Трифуновић", за текст "Студија случаја", објављен у истоименом каталогу публикованом поводом самосталне изложбе уметнице Биљане Ђурђевић, која је одржана у Салону Музеја савремене уметности у Београду од 25. марта до 23. маја 2022. године.

уредник Владимир Петровић

реализаторка Сања Реџић

монтажер Бранислав Поповић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]