Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Јури Ландман, холандски мултимедијални уметник, професор музикологије и дизајна инструмената на универзитетима у Европи, аутор графичких новела и уједно градитељ експерименталних инструмената. Јури Ландман је у Београду одржао перформанс са сетом инструмената које је сам осмслио на научној основи, а које су користили неки од водећих светских бендова.

 

 

У емисији говоримо о 69. добитнику Нинове награде за Роман године.

Били смо на изложби "Соја Јовановић-позоришно дело" којом је Музеј позоришне умтности Србије заокружио 2022. годину у којој су обележене две годишњице везане за једну од првих авангардних редитељки - 100 година од рођења и 20 година од смрти.

Водимо Вас у Суботицу где је у Галерији Српског културног центра отворена изложба Предрага Пеђе Милошевића под називом "Бескрајна потрага".

У склопу обележавања 30 година оснивања француско-немачке телевизије АРТЕ говоримо о српским филмовима оствареним у копродукцији са овом телевизијом чија је смотра организована у Југословенској кинотеци.

Представљамо вам јединствену књигу ауторских фотографија "Weird World" једног од водећих визуелних уметника са наших простора Вука Видора.

Водимо Вас у Словачку у замак Тренчин где је отворена изложба оригиналних филмских костима из популарних чешких бајки.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Марко Роксандић
 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]