Читај ми!

Јутарњи програм

Као да су сви чекали овај викенд да би кренули на пут.

А возачима сметају и врућина, онда могући пљускови, невреме и град. Па гужве: на границама, наплатним рампама, на ауто-путу у висини некадашње наплатне рампе Бубањ поток... У  Србији се, у периоду летњих месеци, дневно догоди око 100 саобраћајних незгода, односно месечно  страда око 50 особа. Шта би требало да се уради да путовање буде део одмора, а да не задаје главобољу?

Поскупљење струје је од 1. септембра. Да ли се зна како ће електричну енергију да плаћају социјално угрожени грађани? Зашто је значајан национални енергетски и климатски план Србије до 2030? Када би требало да се изједначи производња струје из термоелектрана и обновљивих извора? О томе у пола 8, са Зораном Илићем, помоћником министра енергетике.

Због плодног земљишта дуж Дунава, заталасаног терена и одговарајуће климе, Гроцка је надалеко чувен воћарски крај. Називају је и српском и малом Калифорнијом. У току су Грочанске свечаности. Колико манифестација може да помогне да се и туристички потенцијали Гроцке боље упознају?

Девојко мала, На морском плавом жалу, Стој, Џони, Марина, Живот је маскенбал, Чамац на Тиси,... неке су од старих песама у новим аранжманима, које нам на крају емисије представља Срђан Попов.

уредник Душица Тасић
водитељ Гордана Стијачић