Читај ми!

Од неолитске до Винче 21. века

Један од најзначајнијих локалитета неолитске културе у Европи је археолошко налазиште Бело брдо у Винчи. Да би ова светска баштина била сачувана, покренут је капитални пројекат који подразумева системско решавање актуелних проблема на налазишту и уређење целог простора, како би Винча постала културна, туристичка дестинација и центар за проучавање неолитске културе у Европи.

У Коларчевој задужбини је представљена књига "Небеска дворишта" владике Григорија. Уочи концерта групе "Гоблини", поводом тридесет година од оснивања, гост Културног дневника је један од оснивача бенда Бранко Голубовић. Представа "Трамвај звани жеља" Тенеси Вилијамса премијерно се изводи у Београдском драмском позоришту, у оквиру БЕЛЕФ-а. За Културни дневник говоре редитељка Ленка Удовички и глумица Бранка Катић која тумачи лик Бланш Дибоа. У емисији и извештај из Новог Сада са књижевне вечери посвећене Милисаву Савићу, из Рима са изложбе посвећене Тицијану и са археолошког локалитета Виминицијум где се одржава позоришни фестивал. У Културном дневнику и о авангарди у музици и другим догађајима из света културе и уметности.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Дамјан Паунковић
Реализатор Маја Мандић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]